Co budete potřebovat

Na piškot:
4 vejce
2 vanilkové cukry
80 g třtinového cukru
120 g hladké mouky (nebo bezlepkové Jizerky)
1/2 kypřícího prášku
50 gr másla nebo rostliného oleje

Náplň:
jahodový džem
300 g šlehačky 40%
500 g jahod

Oddělíme bílky od žloutků. Promícháme vanilinový a třtinový cukr a smícháme s bílky, ze kterých pak vyšleháme pevný sníh. Ze žloutků vymícháme pěnu a vlijeme ji do bílků, jemně zamícháme. Do směsi prosyjeme mouku nebo Jizerku, předem smíšenou s kypřícím práškem a přidáme rozpuštěné máslo nebo olej. Dáme péct do dobře předehřáté trouby na cca 160 °C na zhruba 45 minut. Snadno poznáme, zda je piškot hotový — kraje se začnou oddělovat od pečící formy a mírně zrůžoví.

Necháme těsto úplně zchladnout a podélně rozkrojíme na 2—3 kusy. Každý pomažeme jahodovým džemem, naneseme silnou vrstu našlehané smetany a poklademe na velké kusy nakrájené jahody — opakujeme s každým patrem. Dáme na hodinu do chladničky. Dobrou chuť! 🙂

berry-servis-jahudka

Samosběr

Prodej

Sazenice

Pálenice