Co budete potřebovat

Na těsto:
4 vejce
2 vanilkové cukry
150 g třtinového cukru
160 g hladké mouky (nebo bezlepkové Jizerky)
1/2 kypřícího prášku
50 gr rozpuštěného másla nebo rostliného oleje
1 dl mléka
1/2 vanilkového pudinku
cukr moučka na posypání hotové bublaniny
500 g jahod

Smícháme mouku, cukr a kypřící prášek + přidáme vejce. Mícháme, až zmizí hrudky. V nádobě vedle promísíme mléko a polovinu vanilkového pudinku, přilejeme do směsi. A nakonec olej nebo rozpuštěné máslo. Vlyjeme na vymazaný plech. Pokrájíme jahody na půlky a pěkně poskládáme na těsto. V troubě pečeme cca 45 minut na teplotu 160 °C. Ještě horkou bublaninu posypeme cukrem moučkou a podáváme s dobrou kávou 🙂

Samosběr

Prodej

Sazenice

Pálenice