Co budete potřebovat

Na těsto
hladká mouka (pšeničná) 250 gramů
změklé máslo 125 gramů
moučkový cukr 100 gramů
1 vejce
špetka soli

Na krém
mléko 400 ml
4 vaječné žloutky
cukr 40 gramů
4 lžíce kukuřičného škrobu
200 ml smetany na šlehání

a 500 g jahod

Když je těsto dobře zpracované, nemělo by se lepit. Aby zthulo, dáme ho cca na hodinu do ledničky a mezitím si připravíme  krém. Mléko, žloutky, cukr a škrob dobře smíchejte v kastrůlku a vařte do zhoustnutí. Pokud chceme zabránit vytvoření škraloupu, dobrý trik je celou plochu krému přikrýt potravinářskou folií a nechat docela zchladnout.

Ztuhlé těsto vyndáme z lednice a namačkáme do připravených formiček. Aby se těstou v troubě nenafukovalo, můžete přikrýt zeshora pečícím papírem a na to vložit formičku stejného tvaru se zátěží. Pečeme dle trouby, zhruba 15 minut na 160°C.

Vyklopte korpusy ještě za tepla a do zchladlého krému vmíchejte našlehanou šlehačku. Naneste krém na korpusy a přidejte jahody. Variantně pokapte bílou čokoládou nebo karamelem. Případně zalijte želé. Dobrou chuť!

 

berry-servis-jahudka

Samosběr

Prodej

Sazenice

Pálenice